MTB Spor – De fedeste ruter jeg har kørt i Europa!

Dette torsdagsindlæg omhandler fede MTB spor, jeg har kørt fra min til som semiprofessionel downhill rytter. I perioden 2010-2016 rejste jeg rundt i Europa og Canada for, at køre cykelløb i blandt andet den tyske, schweisiske og den europæiske iXS cup, samt et par World Cups og en sæson i Whistler i Canada.

Denne video er fra den europæiske iXS cup i Spicak i Tjekkiet, hvor jeg har kørt cykelløb 3 gange. Videoen er fra 2014, hvor jeg kørte en 41. plads i finalen i Elite Men.

Mountainbike sporet i Spicak minder lidt om de danske tætte ruter og der er faktisk heller ikke særlig meget hældning på sporet. Sporet har 350hm fordelt over 1750m. Her stopper fællesnævnerne til de danske forhold også 🙂 Sporet i Spicak er fra starten fyldt med rødder, sten og klipper, der gør det meget akavet til tider. Det er dog også det sjove ved dette spor, da det sætter krav til ens evner til at pumpe, holde farten over sten-sektioner og i tætte sving samt vælge gode linjer. Sporet sætter virkelig krav til, at man er god til at “linke” sektioner sammen og dermed køre flydende gennem hele rutens forløb. Her er ens position på cyklen og evnen til at være loose en vigtig faktor.

 

Sporet og faktisk hele bikeparken er et besøg værd. Spicak befinder sig ca. 200km nordøst fra München, næsten lige på grænsen mellem Tjekkiet og Tyskland. Bikeparken er leveringsdygtig i alt fra flowspor til tekniske sorte spor. Så hvis du er på de kanter, er der helt sikkert en anbefaling herfra.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.