MTB Spor – Onsdags World Cup fra Whistler

Denne omgang af MTB Spor er fra en afdeling af WORCA (Whistler Off Road Cycling Association) onsdags løb også kendt som onsdags world cups.  De første mange løb i sæsonen starter på blå spor, hvilket dette race run også er fra. Jeg blev nr. 6  lige over 2 sekunder efter Troy Brosnan og med ryttere som Remy Metailler, Chris Kovarik og Jesse Melamed i feltet. Hvilket må siges at være eliten inden for downhill og enduro, så som en rytter fra flade Danmark, var jeg ok tilfreds med at kunne følge med. Læs herunder hvilke MTB teknikker der er brugbare på blå spor.

 

Et fedt element ved at afholde løb på meget lette spor er, at det sætter virkelig stort fokus på at de basale teknikker skal være på plads. Dette skal være på plads for, at kunne presse farten op på et spor, der er lavet til en relativ lav fart i forhold til det du kan se på videoen.

De basale teknikker der er gode at kunne på blå spor (som i videoen) er; Grundposition (herunder balance), bremseteknik og sporforståelse. Dette er fundamentet der skal være på plads, for at kunne arbejde videre med svingteknikker, som dette spor og andre blå spor sætter krav til.

 

Artiklen fortsætter under billedet.

 

Grundpostionen er en væsentlig faktor i om fart holdes/generes i sving. Hvis du er for langt fremme/bagud på cyklen, vil cyklen enten over- eller understyre. Ligeledes har din overkropshøjde en indvirkning på hvor meget pres/vægt du kan generere i jorden/dækket. Altså jo lavere position på cyklen du har relativt set, jo mere greb kan du generere, hvilket betyder mere sikker kørsel samt en højere fart.

Dernæst er sporforståelse og bremseteknik en faktor for at få flow og holde det. Sporforståelse omfatter hvor du kigger hen, hvor langt frem du scanner sporet samt linjevalg og valg af bremsepunkter. Sporforståelse er nok en af de teknikker/skills man aldrig kan mestre helt, men du kan gøre det til en aktiv del af din MTB kørsel. Flere steder benytter jeg mig af, at åbne sving op for at få en bredere indgang til et sving, således farten opretholdes – se 0:34 og 0:58. Det at åbne sving op, vil i rigtig mange tilfælde virke flow skabende – bare 5-10 cm bredere indgang i et sving kan have en stor indvirkning på farten og sikkerheden på sporet.

 

Der er også andre skills såsom det at vægte og af-vægte cyklen og derunder bunnyhop samt manuals, der er brugbare teknikker at kunne, hvis du er interesseret i at rippe ned af et blåt spor! Se HER, hvis du vil lære nogle af de ovenstående MTB teknikker på et teknik kursus.

 

Klik her for at se videoen! 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.