MTB Spor – Feels like Silkeborg i Lundby

Denne omgang af MTB Spor er fra et af mine hjemlige spor omkring Aalborg. Det er nærmere bestemt fra Lundby Krat sydøst for Aalborg. I Lundby findes der kun et spor, men med røde og sorte muligheder rundt på MTB sporet. Generelt for Lundby, er det til de mere øvede mountainbikere, hvilket jeg også kommer ind på i dette indlæg.

 

Sporet er omkring 7 km og med ca. 400hm på en omgang, så det er hårdt arbejde, at komme rundt på sporet. Med det sagt er det et af mine ynglingsspor omkring Aalborg, i et tæt kapløb med MTB ruten i Hammer Bakker. Nedkørslen som kan ses længere nede i indlægget, hedder Feels Like Silkeborg og er den anden nedkørsel du kommer til på sporet, hvis du skulle begive dig til Lundby.

Nedkørslen er en af de længere efter trail builderne omlagt sporet fra et års tid siden, den er ca. 1-2.30 minutter alt efter dit niveau. Dele af nedkørslen er lavet som en benchcut, så sporet er relativt smalt flere steder, samt rigtig tæt og til tider akavet. Dette stiller nogle krav til hvad du skal kunne som rytter, for at få en god oplevelse ned af såden en sort nedkørsel, som denne.

 

 

Hvilke teknikker skal du kunne?

Der er tre MTB teknikker, som er gode at være bekendte med, hvis du skal takle nedkørsler som denne i Lundby Krat. Disse teknikker er først og fremmest grundposition, dernæst balance og tilsidst er det selvtillid, som de to første teknikker gerne skulle fostre.

 

Grundposition:

Grundposition er vigtig, at være bekendt med på et spor som dette, da det nemt kan komme til, at gå ud over din balance på cyklen. Dernæst er en god position også udgangspunktet for sikker og selvsikker kørsel, hvor du nemt kan absorbere ujævnheder og bremse optimalt. Dette er forudsætninger for, at være i kontrol hele vejen ned af sporet.

 

Balance:

Balancen kommer en del i spil på nedkørslen – se evt. 0:09 og 0:33. Dette kommer i spil, da der er flere steder, hvor farten er rigtig lav, hvor man næsten holder stille. Derfor er det en rigtig god idé, at kunne lave en fornuftig trackstand og i forlængelse af dette være god til at køre meget små sving med lav fart. Det kan evt. være at forsøge at køre hele cirkler, hvor baghjulet næsten er det samme sted (tip: start med store cirkler) eller køre små 8-taller med lav fart. Disse øvelser skulle gerne gøre det nemmere, at holde gang i cyklen og ikke blive bange, når træer stå tæt og farten er lav.

Udover den langsomme balance, som er beskrevet i det ovenstående, er det også en god idé at være bekendt med ydre positionerne på cyklen. Dette vil være positionerne helt ud over styret, så langt tilbage du kan komme og så langt ned på siderne af cyklen. Dette skulle gerne gøre dig bevidst om, hvilke vilde position du kan komme i, uden at styrte. Desuden bidrager det også til din looseness på cyklen og med det mere jeg, du måske kan blive bedre til at separere dig fra din cykel. I fagsprog er dette kendt som bike and body seperation – det er guld værd at tænke over, når du cykler.

 

Selvtillid:

Som nævnt tidligere er dele af sporet lavet i en smal benchcut og dertil er bunden lavet i en lidt galt grus. Dette betyder at selvtilliden skal være høj, for at få en god oplevelse med at cykle en tur på MTB sporet i Lundby. Når du er bevidst om din grundposition og tænker over at cyklen godt må bevæge sig under dig (bike and body seperation), skulle det gerne translatere over i mere selvtillid på cyklen. I takt med en god balance på cyklen, skulle du gerne have gode forudsætninger for at have det fedt i Lundby krat.

 

Slutteligt:

Dette er altså tre teknikker som er brugbare at arbejde med, hvis du skal på mountainbike´en i Lundby. Med dette sagt er det ikke de eneste tre teknikker, du skal bruge for at have det fedt på de røde og sorte spor. Teknikkerne som forhjulsløft/manual og det at kunne vægte og afvægte cyklen er også rigtige gode værktøjer, at have i din værktøjskasse. Hvis du gerne vil lære mere om disse teknikker, så se HER. Udover de førnævnte teknikker er sving teknik også på listen over teknikker, der er ekstremt brugbare på et MTB Spor som det i Lundby. Hvis du gerne vil lære mere omkring sving så se HER.

Nyd videoen og se at kom til Lundby og prøv godterne for dig selv! 🙂

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.