MTB Spor – Anmeldelse af sporet i Lundby Krat

Denne omgang af MTB Spor er igen fra Lundby Krat sydøst for Aalborg. Sporet er den senere tid blevet udbedret en del og som resultat af dette, er der kommet ret meget flow i sporet. Jeg kan specielt godt lide, at der er kommet flere sving og at der er en del mere traversering end tidligere. Dette bevirker at det føles som om, man kører nedad i længere tid.

 

I dette indlæg vil jeg ikke komme ind på så meget teknik, hvis du vil læse et mere dybdegående indlæg om dette så se HER. Denne artikel/anmeldelse vil dog handle om sporet i Lundby som helhed.

 

Først og fremmet er sporet ret hårdt at køre rent fysisk, da der er ret mange højdemeter ( ca. 400hm) over de 7km mountainbike spor, derfor skal formen være tilstede, eller nogle gode pauser på toppen af bakkerne 🙂 Du skal dog have nogle grundlæggende færdigheder for, at have det sjovt på sporet. Men når dette er sagt, byder sporet på mountainbiking i særklasse i min optik. Grunden for dette er, at sporet har rigtig mange aspekter rent spormæssigt, som jeg holder af. Der er tekniske opkørsler, med switchbacks og rødder, der holder en skarp på vej op. Når du skal nedad, er der både berms, flade sving, rødder, sten, naturlige hop/rollers og tilsidst offcamber sektioner (dem mangler vi på danske spor!). Disse ting er dog krydret med nogle flowy nedkørsler, hvor intensiteten ikke er så høj. Derfor føler jeg, man når ens tekniske kunne ret godt igennem under en gennemkørsel på sporet. Der er noget for en hver person, om man vælger at køre det røde spor rundt eller om man vælger at tilføje lidt sorte nedkørsler til mtb ruten. En ting der dog er sikkert, når du kører en tur på sporet, er at du bliver udfordret og kan til tider ud af komfortzonen (gør det med måde), hvilket kan gøre dig en bedre rytter. Alt i alt kommer sporet ret godt rundt ift. ens teknikker og hvad et spor kan tilbyde rent spormæssigt. Det er dog ikke for alle, hvis man er mere til flowy og mere rolige spor – så kan man tage til Kongshøj nogle km væk fra Lundby.

 

Udover det spormæssige er det også ret flot i Lundby. Du kommer igennem mange slags forskellig skov og med rigtig fine udsigtsposter på toppen af bakkerne, hvor man med fordel kan få pusten og en tår vand, inden spor går nedad igen. Derudover er der også fra April til September om tirsdagen biltræf med ældre biler, hvor man kan gå og kigge lidt efter cykelturen, hvis man er til de 4-hjulede 🙂

Alt i alt er det altså en køretur værdi, hvis du ikke lige er fra Nordjylland. Derudover kan man med fordel køre 3-kløveren; Kongshøj, Poulstrup og Lundby sammen, hvis du vil have ca. 1000hm og 35km i benene. Det er også muligt, at køre Poulstrup og Lundby sammen, hvis du ikke vil ud på så lang en tur.

 

Den 8/4 holder jeg et FLOW3 kursus i Lundby omhandlende sving, hvor vi vil komme ud og køre på nogle af de fede nedkørsler. Niveauet er middel til øvet. For at se mere om dette klik HER.

 

Nedenfor er et lille indblik i nogle af op/nedkørslerne i Lundby – for at se resten på du hoppe i bilen eller på cyklen og komme til Lundby.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.